Zinvol wandelen

Wat is voor jou altijd van belang? ‘Soms heb je...
20220311 foto wandelcoach

Wat is voor jou altijd van belang?

‘Soms heb je helderheid nodig. Ben je wat vastgelopen. Wat vaak helpt is: samen oplopen. In de natuur wandelen is dan fijn. In beweging zijn en met iemand delen wat je bezighoudt. En soms even stil staan. Een verhelderend moment. Vaak lopen we teveel in cirkeltjes’. Dit is wat Evelien Krediet-Aalbers (59) in een notendop vertelt over haar ervaringen.

Evelien: ‘In het dagelijks leven en in mijn werk komen mensen vaak naar me toe en nemen mij in vertrouwen als ze ergens mee zitten. Ze delen als vanzelf met mij wat hen bezig houdt. Ik merk dat ik vrij makkelijk ‘het knipje kan zetten’ in de kringetjes waar mensen in lopen – op een integere manier. Ik krijg vaak terug te horen dat mensen mijn houding en inbreng enorm waarderen. Ze zeggen er veel aan te hebben’.

 

Vakjes

Evelien vertelt over haar werk als zorgverlener in haar acupunctuur praktijk in Haulerwijk en hoe ze het wandelen met iemand ziet: ‘Eigenlijk is dit gewoon verweven met mijn praktijkwerk. Want een mens is niet op te delen in vakjes ‘lichaam’, ‘emoties’, ‘denken’ enz. Acupunctuur gaat over samenhang, verbinden, communicatie en verstoringen daarin. Acupunctuur gaat niet alleen over lichamelijke gezondheid. Vaak komen cliënten na een behandeling bij me en brengen ze levensthema’s naar voren: relaties, afscheid, werk, schoolkeuze, ouder worden, enz.

 

Ervaring

Evelien heeft in het verleden volwaardige opleidingen gedaan en is in haar werk als ondernemer en zorgverlener met allerlei mensen in aanraking gekomen: scholieren, meervoudig complex gehandicapten, ouderen, mensen met diverse culturele achtergronden, enz.

Ik ben vaak in staat om mensen te verrijken door hen dingen in breder perspectief te laten zien. Zodat het weer gaat stromen: in jezelf en in je leven.

 

Gerelateerde artikelen

leven-met-de-seizoenen
In de media
Jezelf per seizoen voorbereiden
tips-voor-een-betere-spijsvertering
In de media
Wanneer ik mijn patiënten vraag naar hun spijsvertering wordt vaak...
gezond-eten
In de media
Volgens de traditionele Chinese geneeskunde